Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Σκίζει ο Αλέξης Τσίπρας

Του Πιτσιρίκου

Εξαιρετική ήταν η προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, τέσσερις μήνες μετά τις εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι δεν θα αποδεχθεί εξευτελιστικούς όρους στη διαπραγμάτευση αλλά κανείς από την κυβέρνηση δεν μας λέει ποιοι ακριβώς είναι οι όροι και τι αντιπροτείνει η κυβέρνηση, οπότε ενημερωνόμαστε από σκόρπια λόγια στραβοχυμένων πανελιστών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι παίρνουν σβάρνα από το πρωί τα κανάλια των ολιγαρχών και λένε ό,τι τους κατέβει στο κεφάλι.

Βέβαια, οι πάντες έχουν ξεχάσει πως, προεκλογικά, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για κατάργηση του Μνημονίου, ενώ, παράλληλα, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θυμώνουν όταν τους το θυμίζεις, οπότε, παιδιά, ξεχάστε ότι το έγραψα και μη μαλώσετε.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε σε Ευρωπαίους αξιωματούχους που παίζουν με τη φωτιά αλλά δεν τους κατονόμασε, αφού είναι άκομψο τη μια μέρα να τους αγκαλιάζεις και να παίζεις σφαλιάρες μαζί τους, και την άλλη να τους κατηγορείς, αλλά ο λαός γουστάρει να πιστεύει πως εμείς είμαστε καλοί και μας κυνηγούν όλοι οι κακοί ξένοι, οπότε καλά έκανε και το είπε ο Τσίπρας, γιατί απευθύνεται σε χάπατα.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ακόμα πως η κυβέρνηση δέχεται πόλεμο από τους ολιγάρχες, οπότε φανταστείτε πόσο περισσότερο θα έβγαιναν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα κανάλια των ολιγαρχών, αν δεν δέχονταν αυτό τον αδυσώπητο πόλεμο.

Φυσικά, ούτε τους ολιγάρχες κατονόμασε ο Αλέξης Τσίπρας -θα σκέφτηκε πως μπορεί να ξεχάσει κάποιον και αυτός να παρεξηγηθεί που δεν τον ανέφερε ο πρωθυπουργός- αλλά αυτό που δεν μας λέει είναι τι στην ευχή πρέπει να γίνει επιτέλους σε αυτή τη ρημαδοχώρα, για να εφαρμοστούν και στους ολιγάρχες οι νόμοι που ισχύουν για τους υπόλοιπους Έλληνες.

Πάντως, οι ολιγάρχες είναι ένα πολύ καλό άλλοθι για την κυβέρνηση, αν και σε μερικούς μήνες, ακόμα και οι πιο ηλίθιοι Έλληνες, θα αντιληφθούν πως υπάρχει κάποιος πολύ σοβαρός λόγος που η κυβέρνηση δεν αγγίζει τους χρεοκοπημένους ολιγάρχες, και ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα μπορεί πια να κατηγορεί τους ολιγάρχες, οπότε θα μπορεί να τους κάνει παρέα χωρίς ενοχές.

Είναι κάπως παράδοξο ο Αλέξης Τσίπρας να έχει δώσει την τελευταία του συνέντευξη στο παράνομο κανάλι του Βαρδινογιάννη -και να έχει πει στον Νίκο Χατζηνικολάου πως του άρεσε πολύ και να το καθιερώσουν μια φορά το μήνα- και από την άλλη να κατηγορεί τους ολιγάρχες, αλλά εγώ είμαι μόνο ένας μπλόγκερ και μη δίνετε σημασία σε αυτά που γράφω.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στην ΕΡΤ η οποία θα ανοίξει -αν και δεν πολυκαταλάβαμε πως είχε κλείσει γιατί δεν βλέπουμε τηλεόραση- αλλά ξέχασε να ευχαριστήσει τον ηλίθιο Σαμαρά που την έκλεισε, γιατί αφενός ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε κυβέρνηση με κλειστή την ΕΡΤ και αφετέρου μπορεί τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξει την ΕΡΤ και να δείξει κυβερνητικό έργο.

Πραγματικά, αν ο Σαμαράς δεν είχε βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ και δεν είχαν απολυθεί οι καθαρίστριες, δεν θα μπορούσε η κυβέρνηση να ανοίξει την ΕΡΤ και να προσλάβει τις καθαρίστριες, οπότε δεν θα καταλάβαιναν και πολλοί πως έχει αλλάξει η κυβέρνηση.

Βέβαια, είναι και η τοποθέτηση του Προκόπη Παυλόπουλου στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας -αλλά και η τοποθέτηση του Λάμπη Ταγματάρχη στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου στην ΕΡΤ- που δείχνουν πως φυσάει αριστερός αέρας αλλαγής στη χώρα, και οι ολιγάρχες πρέπει να τα έχουν κάνει πάνω τους.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη, η συμφωνία έχει γίνει, το νέο Μνημόνιο -που θα έχει όνομα- είναι έτοιμο, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να προετοιμάσει τόσο τους πολίτες, όσο και το κόμμα του, οπότε θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες, ώστε τα κανάλια των κακών ολιγαρχών να κάνουν την σχετική προπαγάνδα υπέρ της συμφωνίας.

Κάποιοι πιστεύουν πως ο Παναγιώτης Λαφαζάνης θα αντιδράσει αλλά εγώ λέω πως, αν ήταν ο Λαφαζάνης να είχε κάνει κάτι στη ζωή του, θα το είχε κάνει τόσα χρόνια -και δεν θα περίμενε να το κάνει στα 65 του χρόνια-, αν και δεν θέλω να τον αδικήσω τον άνθρωπο.

Αυτοί που βλέπουν τα εκπληκτικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις και την υψηλή δημοφιλία του Αλέξη Τσίπρα, ας μην ξεχνούν το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2009 -44%-, όπως και την δημοφιλία μεγάλων ηγετών όπως ο Κώστας Σημίτης, ο Κώστας Καραμανλής, ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Αντώνης Σαμαράς, οι οποίοι σήμερα αγνοούνται.

Οι Έλληνες -ειδικά, οι πασόκοι- αλλάζουν γνώμη από τη μια μέρα στην άλλη, αφού το πραγματικό πρόβλημα της χώρας δεν είναι οι πολιτικοί αλλά οι πολίτες.

Δημοσιεύτηκε στο ιστολόγιο «Πιτσιρίκος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...