Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Συντρίψτε τους!

Η πρώτη και αναγκαία …. «μονομερής ενέργεια» του λαού,
για τη σωτηρία της χώρας !!

Του Κώστα Γιαννιώτη

Η σημερινή μόδα, που πλασάρει ο γκαιμπελισμός του κατοχικού καθεστώτος, είναι ο τρόμος μπροστά στις υποτιθέμενες ‘’μονομερείς’’ ενέργειες στις οποίες θα προβεί ο ΣΥΡΙΖΑ, στην περίπτωση σχηματισμού κυβέρνησης.
‘’Μονομερείς ενέργειες’’, που θα οδηγήσουν, τάχα, τη χώρα στη χρεοκοπία και την πτώχευση.
Η αύξηση μισθών και συντάξεων, που εξήγγειλε στη Θεσσαλονίκη ο Τσίπρας, εντάχτηκαν από τους δωσίλογους στη χορεία των …. ‘’μονομερών’’ ενεργειών από τις οποίες θα προκληθεί πιστωτικό γεγονός. ( Αμήν και πότε, για να δω μετά πόσα απίδια πιάνει ο σάκος τους, ο δικός τους κι όχι του λαού).

Στο χορό του εκφοβισμού του λαού, μαζί με τους Σαμαροβενιζέλους, παίρνει μέρος και το βοθροπόταμο, ο συλλέκτης κάθε πολιτικού κατιμά και κοινωνικού αποκαϊδιού. Το βοθροκάναλο του Σταύρου, που δε δίστασε να ασελγήσει σε βάρος της μνήμης αυτού του πονεμένου λαού, κουβαλώντας τον ψευδοφιλόσοφο Ράμφο να διαλαλήσει ότι ……. «όταν έφυγε η χούντα το `74, άφησε μηδενικό ( 0 ) χρέος ! Απολύτως!» !!!!! Που λίγο έλειψε να αναφωνήσουν όλοι μαζί … «Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών» !! Που προσπάθησε να εξωραΐσει τη χούντα, αποκρύπτοντας την αλήθεια (για την οποία θα επανέλθουμε) και βιάζοντας – επί σκηνής – την ιστορία που έχει καταγράψει ότι από το Δεκέμβριο του 1967, που το χρέος ήταν 38,7 δις δρχ. εκτινάχτηκε τον Ιανουάριο του 1973 στα 87,5 δις δρχ. (αύξηση 172 %). Αλλά ακόμα καλύτερα, όταν το 1974 βρέθηκε στα 114 δις δρχ. ( συνολ. αύξηση 356 %). Αυτό είναι το μηδενικό χρέος των Σταύρου-Ράμφου. Του Σταυράκι, που μόνη φιλοδοξία έχει να βάλει στο σακίδιό του όσο το δυνατόν μεγαλύτερη μερίδα ψηφοφόρων και να τους προσφέρει στους Σαμαροβενιζέλους, σαν προσάναμμα, στο καμίνι του ολοκαυτώματος του ελληνικού λαού. Να τους προσφέρει σαν μπάζα στήριξης του οικοδομήματος των δημίων της χώρας. Των δημίων που δεν αποτολμούν να φανερώσουν τον αρμαγεδώνα που ετοιμάζουν για τον ελληνικό λαό, στην απίθανη περίπτωση που θα ξανασχηματίσουν κυβέρνηση.    

Όλοι αυτοί χρόνια τώρα, ‘’μονομερώς’’ αποφάσιζαν τη συνεχή χρέωση της χώρας στους διεθνείς τοκογλύφους, για να τσεπώνουν οι ημέτεροι ντόπιοι αετονύχηδες – εργολάβοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, καναλάρχες και τόσοι άλλοι …. ‘’εθνικοί ευεργέτες’’. Για να αφαιμάσσεται η χώρα από τους τοκογλυφικούς όρους και την ίδια στιγμή να οργανώνεται και να χτίζεται το σχέδιο της ολικής κατάκτησης του τόπου μας από τους δανειστές.
‘’Μονομερώς’’ αποφάσιζαν το φόρτωμα του χρέους στις πλάτες του ελληνικού λαού.
Τώρα φοβούνται, καταγγέλλουν και καταδικάζουν, μετά βδελυγμίας, τις …… ‘’μονομερείς’’ ενέργειες που, υποτίθεται πως θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ‘’ρεαλισμός’’ των μαστόρων του δωσιλογισμού και ο ‘’πατριωτισμός’’ των ποταμίσιων καλφάδων τους, απαιτεί ‘’εθνική συνεννόηση’’ και κυβερνήσεις ‘’εθνικής ενότητας’’.
Εθνική συνεννόηση των αρπακτικών με τα υποψήφια θύματα.
Εθνική συνεννόηση του άνεργου, του άστεγου και του εξαθλιωμένου με τον θύτη του, τραπεζίτη και τοκογλύφο.
Εθνική συνεννόηση του ξεσπιτωμένου, με αυτόν που τον ξεσπίτωσε.
Εθνική συνεννόηση που θα οδηγήσει στη Σαμαροβενιζελοποταμίσια ‘’σταθερότητα’’ της κατεδάφισης όσων έχουν μείνει, ακόμα, όρθια σ` αυτόν το δύστυχο τόπο.

Βλέπετε όμως ότι, είτε το θέλουν είτε όχι, υπάρχουν αντιθέσεις που δεν ξεπερνιούνται με συνθήματα, προτροπές και ‘’βούλες’’. Αντιθέσεις που είναι απαραίτητες για την ύπαρξη της ίδιας της ζωής (σύμφωνα με τον Ηράκλειτο).
Η επίγνωση αυτών των αντιθέσεων είναι που οδηγεί στην επίγνωση της αναγκαιότητας, αυτού που επιβάλλεται να γίνει. Αυτή η επίγνωση της αναγκαιότητας είναι και η ζωοποιός φύτρα της ελευθερίας των ατόμων και των λαών.
Και οι αντιθέσεις είναι πολλές και τεράστιες.
Ποτέ δεν μας απάντησαν πώς είναι δυνατόν να ξεπεραστεί η βασική αντίθεση ανάμεσα στα 6,3 εκ. Ελλήνων που ζουν κάτω από το όριο της φτώχιας - που άγγιξαν ήδη τα όρια της εξαθλίωσης - και των 559 πλουσιότερων Ελλήνων που, στην ίδια περίοδο, αύξησαν τις περιουσίες τους.
Πώς είναι δυνατόν να ξεπεραστεί η αντίθεση ανάμεσα στα 6,3 εκ. Ελλήνων - που τα έχωσαν …. με μονομερείς αποφάσεις στο τούνελ - και σ` αυτούς που απαγορεύουν σ` αυτά τα εκατομμύρια να πάρουν τις δικές τους μονομερείς αποφάσεις, θεωρώντας καταστροφή οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια του λαού ;

Γι αυτό τη βασική αυτή αντίθεση, που δε λύνεται παρά μόνο με σύγκρουση, προσπαθούν να τη σπρώξουν στο δρόμο της … ‘’εθνικής συνεννόησης’’, λες και ο λαός να ανήκει στο ίδιο έθνος με τους Σαμαροβενιζέλους και τους τοκογλύφους τους.
Αυτή τη σύγκρουση προσπαθούν να αποφύγουν.
Γιατί μέσα από τη σύγκρουση αυτή πράγματι …… θα επέλθει καταστροφή.
Μια καταστροφή, όμως, που δε θα πλήξει την ελληνική κοινωνία, αλλά το δικό τους σκυλολόι. Μια καταστροφή που θα τους πλήξει καίρια και μάλλον ανεπανόρθωτα.
Αυτήν την καταστροφή, που θα πλήξει τους ίδιους, παλεύουν να την παρουσιάσουν σαν καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας !!

Να γιατί ευχή και προσπάθεια όλων θα πρέπει να είναι το να αντιληφθεί ο ΣΥΡΙΖΑ – αν πράγματι πιστεύει τα όσα διακηρύσσει – ότι η προσφυγή σε μονομερή άρνηση του χρέους και έξοδο από την ευρωζώνη είναι δυο από τις αναγκαίες προϋποθέσεις για τη σωτηρία αυτού του τόπου.

Αυτά όμως θα μπορούμε να τα βρούμε μπροστά μας και να τα παλέψουμε, μόνο αν -
πριν απ` όλα - σαν πρωταρχική, κυρίαρχη και αναγκαία προϋπόθεση αποφασίσει – για αρχή - ο ελληνικός λαός …… ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ, να στείλει στο διάολο και στα τσακίδια αυτούς που τον οδήγησαν στην τραγωδία που ζει σήμερα. Να στείλει στον πολιτικό καιάδα Σαμαροβενιζέλους,  Φώτηδες, ρίζες, παράρριζα ΓΑΠ, ποτάμια και βοθροκάναλα.

Μονομερώς να τους συντρίψει !!
Μονομερώς να αρνηθεί τη γενοκτονία που του επιφυλάσσουν !!
Μονομερώς !! Για να ξημερώσει και σ` αυτόν τον τόπο !!

Ο Κώστας Γιαννιώτης  είναι μέλος του Ελεγκτ. Συμβουλίου του ΕΠΑΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...