Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Η μεγάλη στροφή του Αλέξη και στις ΗΠΑ

Τσίπρας: «Εμείς δεν θα σκίσουμε τις δανειακές συμβάσεις!»

Αλήθεια, τι έχουν να πουν για όλα αυτά οι... συνιστώσες; Τι λέει το Αριστερό Ρεύμα;
Φαντάζομαι, έχουν πάθει την πλάκα τους έτσι;
Έξυπνο, πολύ έξυπνο...
Σου λέει: Στο κόμμα δεν θα έχω τώρα αμφισβητήσεις, θα κάνουν τουμπεκί για να μη χαλάσει το κλίμα ανόδου και η προοπτική της εξουσίας που έρχεται, καθαρίσαμε από κει.
Κάνουμε κεντρώα στροφή, μιλάμε για "νοικοκυραίους", αφήνουμε τα τρελά ακροαριστερά, και έτσι κρατάμε και τους Πασοκτζήδες που ήρθαν, οπότε όλοι ακόμα κι αν δεν συμφωνούν θα κρατήσουν μια στάση "απ’ το ολότελα καλός είναι κι ο Τσίπρας".
Έτσι είναι. Άλλο να έχεις 3% και να λες διάφορα και άλλο να πας για εξουσία.

Στη συνέχεια και για να μην αφήσει «κενά» στα όσα δήλωνε ο Αλέξης, μαντέψτε για ποιόν έκανε τα πλέον εγκωμιαστικά σχόλια ο Αλέξης στην Αμερική, εκτός βέβαια από τον Ομπάμα, τον οποίο γέμισε σάλια; Για τον κύριο Μπερνάγκι!
Ποιος είναι αυτός;
Μήπως κανένας επαναστάτης;
Μήπως κάποιος ακτιβιστής;
Ίσως ένας θεωρητικός του Μαρξισμού;
Όχι βέβαια!
Ο κεντρικός τραπεζίτης των USA, είναι!
Εμ, γίνεται επανάσταση χωρίς τον κεντρικό τραπεζίτη του καπιταλισμού;

Τελικά σ' αυτή τη σκ@τοχώρα, όποιος κάνει τη μεγαλύτερη κωλοτούμπα, πάει για πρωθυπουργός. Ελληνάαααρες μου...

Διαβάστε και μερικά αποσπάσματα από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα:


«Υπάρχει κάτι να φοβηθεί κανείς από την Αριστερά στην Ελλάδα; Με ποιο τρόπο είμαστε ριζοσπαστικοί; Οι κινδυνολόγοι θα σας πουν ότι το κόμμα μας, αν έρθει στην κυβέρνηση, θα σκίσει τη δανειακή σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, θα βγάλει τη χώρα έξω από την ευρωζώνη,  θα διακόψει τους δεσμούς της Ελλάδας με την πολιτισμένη Δύση, ότι η Ελλάδα θα γίνει μια νέα Βόρεια Κορέα. Αυτό είναι κινδυνολογία στα χειρότερά της. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα μου, δε θέλει τίποτα από αυτά. Ήμασταν πάντα, και πάντα θα παραμείνουμε, ένα ευρωπαϊκό κόμμα.»
«Έτσι, αν οι ριζοσπαστικές πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορούν στο να βγάλει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη. Και αν δεν πρόκειται να σκίσει τις συμφωνίες μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τι σημαίνει η ετικέτα μας ως Ριζοσπαστικής Αριστεράς; Σημαίνει ότι το είμαστε έτοιμοι για ριζικές μεταρρυθμίσεις στο κράτος, ώστε να δημιουργηθεί ένα σταθερό περιβάλλον δικαιοσύνης, αναδιανομής του πλούτου, και επενδύσεων».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...